2012. május 17., csütörtök

Újdonságok - és kezd fény derülni támogatás tényleges összegére

   Rég írtam utoljára, nem történt semmi Erzsébet-program ügyben. Az ad6kap6-on töretlen az információcsere, sokaknak segít a programban való tájékozódásban.
   Még május 4-én írtam egy levelet az  mnua.info@nusz.hu-ra, remélve, hogy a nagyobb gyerekekkel kapcsolatos problémánk nem egyedi, hátha erre is találnak hasonló megoldást, mint a másik szülő önrészére. Sehol semmi válasz.
   Sokáig nem került fel az Erzsébet-program honlapjára sem az ígért e-adatlap az anyukáknak, két napja viszont, nehezen ugyan, de megtalálható. Aki még nem foglalt, annak - állítólag - a csatlakozó 2. szülő külön cella, nem ugyanaz, mint a csatlakozó felnőtt.
   Annak, akik már foglaltak, a Foglalásaim megtekintése menüpontban, az Üdülők és szállásfoglalás főmenü alatt. Ha megnyitja az ember és kitölti az adatlapot, akkor automatikusan felajánlja a bankkártyás fizetést is, ami elég gördülékenyen megy az OTP oldalán. Persze a csatlakozó szülő önrészét be lehet az üdüléskor is fizetni a helyszínen, ha már ezt ugye nem tehettük meg a többi támogatott önrészével együtt.
   Mikor végigzongoráztam ezt a műveletsort, kitöltve, befizetve mindent, egy érdekesség tűnt fel  a szállásfoglalásnál: nőtt a nyaralás összege. Eddig azt írta ki:
Szállás ára: 140 000 Ft, támogatás értéke: 120 000 Ft. 
Most, hogy támogatott személy lettem:
Szállás ára: 160 000 Ft, támogatás értéke: 160 000 Ft. 
   Logikus: eddig +20000 Ft-ot számolt a csatlakozó 2. felnőttre, most meg ugyanannyit, mint a nyertes pályázóra, azaz 40000 Ft-ot. De ugyanúgy, mint a nyertesnek, nekünk, anyáknak is csak ennek az önrészét kell befizetni, így egy fővel nőtt a "támogatottak" száma, ezáltal ők is többet adtak, ugye? Valahol azért itt lehet a kutya elásva...
   Elgondolkodtató, hogy ami eddig támogatás nélkül 20 000 Ft-ba került egy felnőttnek, az most támogatással miért 40 000? Egyszerűbb lett volna az elején leszögezni, hogy nem 25 %-ot kell önrészként befizetni, hanem 50-et, hiszen valószínűleg ez az igazság... Így már reálisnak is tűnik: 4 éjszaka/felnőtt többágyas szobában 20000-ért. De akkor mi van a fennmaradó 20000-rel? Ha megkapja a szálloda, üsse kő, biztos rájuk fér egy kis extra pénz. Felújításra tuti nem jutott az elmúlt 20 évben.
De létezik-e egyáltalán ez a húszezer forint???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése