2013. február 22., péntek

Erzsébet-program 2013. - anomáliák 1. rész


Egy próbát megér...
   Tisztelt Ügyfélszolgálat!
   Az imént adtunk be pályázatot a nagycsaládos üdülési lehetőségre. Néhány dolog azonban nem volt egyértelmű:
- Mivel nem találtunk rá külön helyet, a családi pótlék ill. a (munka melletti) gyes összegét hozzáadtuk a munkával keresett bruttó jövedelmünkhöz, így mindkét szülőnél nagyobb összeg szerepel, mint a munkáltatói igazolásokon.
   Ez így rendben van, vagy ezekről a juttatásokról is kellett volna valamilyen igazolást csatolni?
- A gyerekek (6) adatainak feltöltésekor szembesültünk vele, hogy legidősebb (21 éves), velünk egy háztartásban élő, még tanuló gyermekünk adatait - aki egyébként szívesen nyaralna a családdal - nem engedi a rendszer feltölteni, gondolom, az életkor miatt.
   Így hogyan tudnak majd egy főre jutó jövedelmet számolni? Illetve ő milyen formában vehet részt a nyaraláson, amennyiben pozitívan bírálják el a pályázatot? Csatlakozó, a családhoz nem tartozó felnőttként?
   Ez utóbbi a korábbi pályázati lehetőségnél is problémaként merült fel, de úgy láttam, hogy a tavalyi (őszi) pályázatoknál már számoltak az ilyen családtagokkal is - ez az életkori szórás egy nagycsaládnál nem ritka.
   Várjuk szíves válaszukat, üdvözlettel...
Hiába, a túlkoros gyerekek a vesszőparipám :) meg azért az sem mindegy, hogy az a családi pótlékkal-gyessel megspékelt hatalmas jövedelem hányfelé oszlik...

Egyébként láttátok? Megint nincs a hivatalos honlapokon sehol se GY.I.K., se kérdésfeltevési lehetőség vagy legalább csoportos önsegélyezés valami fórum-szerű formában. A súgó és a pályázati kiírás pedig szinte csak technikai kérdésekre szorítkozik - hova kattints, hány megabájt stb.

Szerencsére az ad6kap6 fóruma most is aktív, bár azon meg művészet megtalálni a választ az aktuális problémára, 1475 bejegyzésnél tartanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése