2012. május 4., péntek

Hurrá, nyaralunk!

Úgy kezdődött az egész, hogy megint nem lesz keret "rendes" nyaralásra - házfelújítás, ballagás, miegyéb. Persze szerencsére a barátaink balatoni házikójukat talán idén is kölcsönadják, strand közel, de hát mégis.
Évekig - egész pontosan 10 alkalommal - nyaraltunk a Balaton déli partján egy viszonylag nagy, mégis családias légkörű szállodában. Kezdetben csak üdülési csekkel jutottunk el, később volt, hogy saját erőből is futotta. Amikor lehetett reggelit-vacsorát is kérni a szállás mellé, az már királyság volt: gyerekek szívesen felkeltek időben a svédasztalos reggelihez, nap közben szendvicseztünk a parton, este pedig szép ruhás vacsora.
Egyszer aztán nem futotta a nyaralásra, mert persze akkor is házfelújítottunk, plusz az autót is nagyobbra kellett cserélni, hogy végre kényelmesen elférjünk - egyszóval kimaradt a nyaralás. Nagyon rossz volt, mind a (akkor még csak) 4 gyerek tiltakozott az eljárás ellen, és nekünk, felnőtteknek is hiányzott. Így hát folytatódott a megszokott, jól bejáratott menetrend: a nyár közepén, ha tudunk, egy hetet a balatoni hotelben töltünk, és tényleg kikapcsolódunk, lehetőleg a főzésből-mosogatásból is.
Az utóbbi időben ez egyre nehezebben sikerült, így a barátaink nyaralója teremtette meg, legalább a gyerekeknek, a "balaton-feelinget".
Idén pedig jött az újabb nagy lehetőség: az Erzsébet-program.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése